Viser alle 9 resultater

Snaps er en nordeuropæisk brændevinstype. Der findes såvel fabriks- som hjemmefremstillede snapse. I en dansk sammenhæng er snaps, brændevin og akvavit i det store og hele synonyme. Ved snaps eller akvavit forstås i dag især en krydret brændevin, som er destilleret fra gæret mæsk af korn eller kartofler.

Forskellige typer frugt eller byg gæres i første trin, hvor sukkeret omdannes til alkohol og kulsyre ved hjælp af gærsvampe. Under den alkoholiske gæring stiger temperaturen på mosen løbende. To forskellige former for alkohol produceres under denne gæringsproces: den giftige methylalkohol udskilles, og ethylalkohol (vinspiritus) forarbejdes yderligere. Mosen destilleres derefter enten i et simpelt destillationsapparat eller i rektifikationsanlægget.

Til destillation af snaps i en simpel destillation anvendes ofte pot stills eller de traditionelle kobber-alambik-destillationssystemer. Efter den første destillationsproces fremstilles en røverbrandy, som destilleres to eller tre gange mere. Til sidst adskilles for- og efterkørslen fra mellemløbet af høj kvalitet, som viderebearbejdes. Snapsen er færdig. I opretningsprocessen løber alkoholen kontinuerligt gennem destillationsapparatet.

En yderligere differentiering af snaps er produktionen af ​​brændevin (vand) eller spiritus. Brændevin er lavet af mosen af ​​de fermenterede frugter, der giver brandy dens navn. Med Geist opløser den neutrale alkohol smagen fra knuste, macererede, ugærede frugter (bær). Tilbage er blot at sige – skål!

Aldersbekræftelse

Aldersbekræftelse logo

Du skal være over 18 år for at handle på jware.dk