Viser 1–35 af 293 resultater

Køb Gin – Mange varianter i talrige smagsvarianter.

I løbet af produktionen opnås ethylalkohol af landbrugsoprindelse og smages til. I henhold til forordningen er der følgende tre varianter af gin:

  • London Dry Gin
  • Tør Gin / Destilleret Gin
  • Sloe Gin

Ved køb af gin vil London Dry Gin, også kendt som London Gin, være en af de første gins du støder på, da det er den bedst kendte variant i Europa. I modsætning til navnet behøver den dog ikke være lavet i London, men skal opfylde andre krav. Det drejer sig blandt andet om, at den skal have et minimum alkohol indhold på 37,5 volumenprocent, have en base af vegetabilsk alkohol og kun være smagt til med naturlige ingredienser, som alle skal tilsættes på samme tid. Hvis du køber Dry Gin, ligner den London Gin, men dens produktion er ikke så reguleret. Det må kun destilleres, og der må kun anvendes naturlige og naturlignende ingredienser og krydderier. Derudover bør ikke alle ingredienser tilsættes på samme tid. Køber man sloe gin, er der strengt taget ifølge forordningen ikke tale om en gin, men en likør. Ikke desto mindre kan du købe den som gin, selvom den sjældent når op på minimum alkoholindholdet på 37,5 % i volumen, som er typisk for gin. Denne sort er ikke destilleret, men beriget. I processen lægges slåens bær i destilleret gin sammen med sukker. Gin kan købe alle i Tyskland, der er mindst 18 år. Udover disse tre officielle varianter kan du købe gin i udsmykkede uendelige smagsvarianter. I vores ginbutik tilbyder vi et imponerende udvalg af forskellige ginvarianter såsom Dry Gin, London Dry Gin, Old Tom Gin eller Flavored Gin eller Gin Liqueur. Til blanding af cocktails som Gin Tonic kan du ikke kun købe gin hos os. Du kan også finde de passende fyldstoffer og tilbehør i vores Gin Shop.

Køb Gin: Historien bag det

Kunne du tænke dig at købe gin, har du bestemt også interesse for historien bag destillatet. Enebær har været brugt siden det 13. århundrede til behandling af stofskiftesygdomme. I pestens tid blev urten brugt til at desinficere rum. Efter pesten blev alkohol hovedsagelig fremstillet til fornøjelsesformål. Da korn var lettere tilgængeligt end vin og kunne destilleres fra det 16. århundrede og frem, udviklede der sig en kultur for brandyproduktion i hele Europa. Den efterfølgende tilføjelse af enebær til kornbrændevin lagde grundlaget for hollandsk snerver. Den spansk-hollandske krig bragte også gin til englænderne, som kæmpede på den hollandske front. De kopierede det og udviklede det videre.

Men allerede i oldtiden blev duftvand og medicinaldrikker destilleret, og denne viden er udviklet på forskellig vis gennem århundreder i forskellige kulturområder. Det er ikke for ingenting, at du kan købe disse mange varianter af gin i dag. Det var dog først i den tidlige middelalder, at der skete vigtige fremskridt, der gjorde det muligt at fremstille alkohol på den måde, vi kender det. Dette gennembrud fandt sted i den persisk-orientalske region. De første medicinske eksperimenter, der kombinerede alkohol med enebær, kan spores tilbage til år 1000 e.Kr. I den tidlige moderne periode, ikke mindst takket være lægen Francis de la Boë, også kendt som “ginens forfader”, dukkede alkoholiske eliksirer, der meget lignede gin, op på markedet. Francis de la Boë udviklede disse eliksirer under navnet Genever som et middel mod mavesygdomme. I dag, når du køber gin, gør du det dog for hyggens skyld. Sådan var det også med hans patienter, som holdt så meget af spiritus, at de foretrak at tænke på det som et stimulerende middel frem for et middel. Dette førte til, at Geneveren officielt blev tilbudt i Holland som Wacholderschnaps. Som allerede nævnt kom englænderne i kontakt med jenever under den spansk-hollandske krig. Det var dog først i 1689, da Vilhelm af Orange-Nassau besteg den engelske trone, at enebærbrændevin vandt stor popularitet i England, hvor det hurtigt blev kendt som gin, og folk kunne købe det som gin. Siden da var det umuligt at forestille sig samfundet uden gin. Du kan også tage på opdagelsestur med vores udvalg af engelske gins.

På grund af sit høje alkohol indhold og sammenlignelige lave priser sammenlignet med vin og øl, blev det den foretrukne drik, især blandt de fattigere klasser. Dette resulterede i den såkaldte gin-dille: folk ville købe gin, så der blev grundlagt adskillige destillerier over hele London og omegn for at sikre et højt forbrug. Kvaliteten af ginen var ikke særlig god, og til tider var drikken også tilsat terpentin, hvilket forårsagede massealkoholisme og en tilhørende stigning i voldelige handlinger. Det var dog først i 1751, at den engelske regering følte sig forpligtet til at tage fat på dette og vedtog Gin Act. Loven forbød gindestillerier at sælge deres varer til købmænd uden licens. Disse licenser blev givet til nogle få købmænd til en meget høj pris, og kun fra dem kunne folk lovligt købe gin. Det resulterede i, at mange destillerier måtte lukke, og kvaliteten steg betragteligt. Som kompensation blev der opfordret til salg af te. Den dag i dag er det ikke helt klart, hvordan gin kom til Tyskland. Man ved kun, at den kun nåede til efterkrigstidens Tyskland, formentlig gennem den tyske besættelse, som kom tilbage fra Amerika og England. I mellemtiden produceres der også mange varianter i Tyskland. Vil du også gerne købe den tyske gin? Se gerne vores sortiment i vores netbutik. Her kan du købe mange varianter af alkohol!

Alt om produktion af gin

Grundingredienser: Før man overhovedet kan købe gin, skal den selvfølgelig laves. I begyndelsen af ginproduktion er destillation af neutral alkohol. Neutral alkohol er lavet af forskellige kulhydratbaserede basisingredienser såsom korn eller melasse. Den oprindeligt neutrale alkohol får sin typiske smag fra tilsætning af enebær og andre planteprodukter såsom korianderfrø, citron- eller appelsinskal. Ifølge EU’s spiritusforordning skal den neutrale alkohol komme fra landbruget. Til fremstilling af gin bruges for eksempel vodka eller korn. Udover korn og melasse kan alkoholen også fås fra kartofler, druer og fra andre typer frugt. Find ud af mere om, hvad gin er lavet af, inden du køber det næste gang.

Vil du købe ægte gin? Vigtige er de botaniske ingredienser i ginen

Hvad ville en gin være uden enebær og botanicals? Enebær og de tilsatte botaniske ingredienser er ingredienserne, der laver gin gin. Hovedsageligt anvendes forskellige bær, frugter, urter, krydderier, bark, frø, skræl af frugter og også rødder. Du vil ikke kunne købe en gin uden botaniske ingredienser. Både de nøjagtige mængder og opskrifterne er normalt underlagt streng hemmeligholdelse og er ofte producenternes forretningshemmeligheder. Da kreativiteten kan få frit spil, når man tilsætter botaniske stoffer, bruges ofte eksotiske krydderier som spidskommen, anis, fennikelfrø, ingefær, kardemomme eller muskatnød. Hvis du er interesseret, så vær opmærksom, når du køber gin men gange. Kun enebær må indgå i enhver gin. På trods af den brede vifte af smagsmuligheder og de mange botaniske stoffer, der kommer på tale, kan smagen af gin opdeles i fem kategorier:

  • Gin med enebæraccent: Disse varianter fokuserer på enebær og tilføjer få andre krydderier for blot at afrunde smagen, såsom citrusnoter og koriander.
  • Gins med citrusnoter: Som navnet antyder, spiller forskellige citrusnoter som citron, lime eller bergamot hovedrollen her og understøttes af enebærsmagen. For det meste bruges skallerne af friske citrusfrugter til produktionen.
  • Spicy Gins: Afhængig af den foretrukne smag og region, bruges enten middelhavsurter som rosmarin og timian eller friske haveurter i ginen.
  • Floral Gins: I disse sorter bruges blomsterne fra forskellige planter i produktionsprocessen. Hyldebær og lavendel bruges ofte.
  • Crisp Gins: I disse ginvarianter kan brugen af peber, kardemomme, koriander og paradiskorn gøre den en smule mere krydret og især mere grynet.

For at folk kan købe ginerne, lægger mange gins stor vægt på at kombinere mange forskellige botaniske produkter, der alligevel matcher hinanden. Dette giver hver destilleri mulighed for at give deres gins en karakteristisk smag og skille sig ud fra konkurrenterne. Der er ingen specifikation for, hvor mange botaniske stoffer der skal eller må indgå i en gin. Det er derfor destillatørens frie beslutning og dermed normalt en nøje bevogtet hemmelighed. Kig gerne vores gin-topsælgere igennem for at få et indtryk af de forskellige ginvarianter. Måske finder du også det, du leder efter, og gerne vil købe en velsmagende gin.

Før du køber en gin, bør du lære alt om de stadier af ginproduktionen.

Når du køber gin, kan du observere, at forskellige ginvarianter er tilsat smagene i forskellige produktionsstadier. Grundlæggende skelnes der mellem smagsstoffer under og efter destillation. Forskellige metoder såsom kold ekstraktion, varm ekstraktion eller multipel aromatisering kan bruges. Der er forskellige måder, hvorpå en gin kan fremstilles og også adskillige måder at tilføje den ønskede aroma til den neutrale alkohol. Ikke desto mindre er der fire faser, som produktionstrinene groft kan opdeles i, selvom disse trin og eventuelle mellemtrin kan variere afhængigt af destilleriet. Det første skridt mod at købe gin begynder med maceration. Her tilsættes krydderierne til den neutrale alkohol. Dette efterfølges af destillation. Til dette sættes den krydrede alkohol i en kedel. Derefter koger alkoholen og afgiver dampe, inden den køler ned igen. Dernæst skal ginen opbevares, dette tager mellem en og fire uger alt efter producent og sort. Efter opbevaringen fortyndes ginen med vand til drikkestyrke og leveres af producenten til de forskellige butikker, så kunden kan købe sin gin. Dette kan gøres enten gennem en lokal ginbutik eller online. Udover gin kan du i øvrigt også købe rom hos os. Vores sortiment er stort!

Variant 1 med kold ekstrakt (maceration)

Ved kold ekstraktion tilsættes forskellige malede eller pressede botaniske stoffer til den neutrale alkohol. Da ingredienserne er blevet malet eller presset, kan de udvikle deres fulde smagsvariation. Det vil du mærke, når du køber og smager sådan en gin. Efter et par uger filtreres destillatet, fortyndes let og aftappes. Med multipel maceration får ginen dybde og får flere smagsnuancer. Dette kan dog så ikke længere markedsføres som “London Dry Gin”. Når du køber denne gin, repræsenterer dette en enkelt maceration. Ved at macerere krydderierne i alkoholen fjernes farve- og aromaforbindelserne fra de botaniske stoffer og føres videre til alkoholen. I processen synker de botaniske ikke, men flyder på overfladen af alkoholen. Forskellen til brandy er, at de enkelte ingredienser i gin ikke indeholder nok sukker, og at der derfor ikke kan udvindes alkohol fra dem. Derfor skal ingredienserne gennemvædes i neutral alkohol. Der er dog også nogle producenter, hvor ginen ikke får smag ved maceration, men ved destillation. I disse tilfælde lægger destillerierne deres botaniske stoffer i en aromakurv, så dampene passerer de botaniske stoffer i kurven og absorberer dens aromaer. Når du køber gin, har du valget – efter din personlige smag!

Variant 2 med varm ekstraktion (fordøjelse).

Når man køber gin, er der en anden fremstillingsmetode – det varme ekstrakt. I denne proces knuses forskellige botaniske stoffer og indsættes eller “bades” i den 70-graders alkohol. Dette gør det muligt for krydderierne og urterne forsigtigt at frigive deres ingredienser til alkoholen. I modsætning til macerationsprocessen trækker denne metode farve- og aromastofferne hurtigere ud af krydderiernes cellevægge og frigiver dem bedre til alkoholen. Denne proces er dog mere kompliceret og kræver en del omhu, fordi destilleren skal passe på ikke at opvarme alkoholen for hurtigt eller for langsomt. Ellers er der risiko for, at de botaniske stoffer frigiver bitterstoffer til alkoholen – og de færreste ønsker at købe en gin, der smager bittert.

Variant 3 med multipel aromatisering (perkolation).

Du kan også købe en gin lavet med metoden med multipel aromatisering, også kaldet dampinfusion, blandt andre. I denne proces anbringes botaniske stoffer i store sigter over destillationsapparatet. Den gasformige alkohol ledes gennem disse sigter med damp. På denne måde frigives de forskelligartede smagsaromaer og føres blidt videre til spiritus. Den store fordel ved denne metode er, at alkoholdampen kun optager smagsstoffer og ikke bitterstoffer, som er mindre populære ved køb af gin. Fordi smagene ikke er så udtalte som ved maceration, bruger denne metode normalt de botaniske stoffer, der ville blive for filtreret i macerationsprocessen. På den anden side kræver perkolation brug af mange flere urter, krydderier og frugter for at udtrække nok smag til en god gin. Denne proces medfører meget højere produktionsomkostninger, men har den salgsfordel, at gin fremstillet på denne måde kan sælges som “destilleret gin.” At købe destilleret gin koster derfor slutforbrugeren flere penge, men mange gin-kendere nyder især at drikke disse varianter.

Destillationen

Efter en yderligere destillation fremstilles den gin-typiske klare spiritus, som vi er vant til fra køb af gin. For at udvælge biprodukter, såsom fuselolier, methanol og eddikepresserester, adskilles for- og efterkørslen efter destillationsprocessen. Midtløbet, eller slutproduktet, reduceres til en drikkestyrke på de lovbestemte 37,5 volumenprocent ved tilsætning af vand. Folk, der køber gin, der har et højere alkohol indhold, forbinder det ofte med en rundere smag. Vandet og alkoholen er adskilt fra hinanden. Under opvarmningen stiger alkoholens dampe i destillationsapparatet, hvor de ledes ind i en afkølet spiral. Dampen kondenserer derefter og bliver flydende. Resultatet er en meget høj procentdel gin (ca. 96%). Før du kan købe ginen, skal den fortyndes med vand, ellers ville den ikke kunne drikkes. Opvarmning af destillationsapparatet kan udføres på forskellige måder. Der er den klassiske metode med ild, men denne bruges sjældent længere, fordi risikoen er for stor for, at ginen kan brænde på. Du vil dog bestemt ikke købe brændt gin. I stedet opvarmes det oftest med gas eller elektrisk. Dette har den fordel, at den ønskede temperatur nås hurtigt og kan kontrolleres godt.

Opbevaring:

Faktisk skal gin ikke opbevares. Teoretisk set kunne det aftappes og sælges med det samme. Ikke desto mindre tillader de fleste destillerier deres gin en hvileperiode på en til fire uger. Dette gør smagen rundere og mere intens. Det er vigtigt for opbevaringen af de fleste sorter, at beholderne i sig selv ikke har deres egen aroma, så smagen ikke forvrænges. Når man køber gin, vil man ellers hurtigt mærke forskel. Oftest opbevares gin i glasballoner eller i ståltanke. Der er dog også varianter, hvor lagring i træfade, som afgiver deres egen aroma, er bevidst valgt. Da der tidligere i de fleste træfade var lagret andet, som også gav sin aroma til træet, får hver sort, nogle gange endda hver flaske, en helt speciel og karakteristisk tone. Gennemse vores nyankomne gins og bliv inspireret af de forskellige varianter og smagsvarianter, når du køber gin.

Aftapning:

Det sidste trin er at flaske den færdige gin, som så skal mærkes, før du kan købe den i butikkerne. Ginen er som nævnt fortyndet med vand på forhånd. Det er dog ikke alle vand, der egner sig til dette formål, og der kan gøres meget forkert i udvælgelsen. Det er vigtigt, at vandet ikke indeholder for meget kalk eller andre mineraler, for det ville have en negativ effekt på smagen. Du vil jo gerne købe en gin, der også har en særlig smag. Allerede inden ginen fortyndes skal destillatøren bestemme med hvilket alkohol indhold han vil sælge sin gin og hertil skal han kende sammensætningen mellem vand og sit destillat meget godt. Det skyldes, at erfarne drikkere, der jævnligt køber og smager gin, kan smage præcist, om det angivne alkohol indhold er sandt. Det kan frem for alt ses på aromaerne, fordi disse adskiller sig afhængigt af alkoholindholdet. Derudover kan drikkestyrken kendes på prisen, fordi alkoholafgiften ikke er baseret på salgsprisen, men på ginens alkohol indhold. Jo mere alkohol en gin indeholder, jo højere bliver alkoholafgiften og i sidste ende prisen, som du ender med at købe ginen for. Alkoholindholdet må dog ikke være mindre end 37 % vol. Dette er reguleret af EU’s spiritusforordning. Opad er der dog ingen lovlig grænse, og der er varianter, hvor alkoholindholdet er 57 % vol. i alt. Disse varianter kaldes “Overproof Gin”. Hvem der efter denne interessante historie om fortiden og produktionen af gin nu selv ønsker at købe en gin, vil med garanti finde i vores Gin Shop. Vi tilbyder på i alt 19 sider mange forskellige varianter og tilbehør til forskellige priser. Så for enhver smag og ethvert budget er helt sikkert den rigtige flaske og det rigtige gintilbehør. Hos os kan du købe ikke kun velsmagende gin, men også gingavesæt, ginglas og barmåtter. Vores tilbud omfatter også gode vine, likører og vodka. Hele sortimentet er for feinschmeckere til after work eller til den næste fest. Vores venlige kundeservice rådgiver gerne interesserede – bare kontakt os! Uanset om kunden ønsker at købe en bestemt gin for første gang, leder efter det rigtige tilbehør eller leder efter den perfekte gave til særlige lejligheder. Tag også gerne et kig i vores whiskybutik. Her finder du helt sikkert en passende gave til enhver whiskyelsker. Vi er med stor erfaring og stor passion, så enhver kender finder det rigtige destillat til sig selv. Rom, vodka, tequila eller gin – alt dette og meget mere kan du købe hos os!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken gin er god?

Hvis du vil købe god gin, kan du tage et kig på vores gin-topsælgere. Blandt dem finder du Brockmans Premium Gin med dens bærnote eller Hendrick’s Gin med dens krydrede, forfriskende smag. Hvilke smage du bedst kan lide, må du i sidste ende selv bestemme.

Hvilken gin smager bedst?

Ligesom med alle andre alkoholholdige drikke er det også sådan med gin, at det afhænger meget af den personlige opfattelse, hvilken gin der smager godt for dig, og hvilken mere mindre. Vi kan kun give dig anbefalinger. Populære er for eksempel Monkey 47 Dry Gin fra Schwarzwald, Gin Mare Mediterranean fra Barcelona eller Tanqueray London Dry Gin. Når du køber gin, er der ingen grænser.

Hvilken gin til gin og tonic?

Der er mange varianter af gin og tonic. Hvilken gin der egner sig til gin og tonic afhænger af hvilket tonicvand du bruger. For eksempel går en London Dry Gin godt sammen med en Indian Tonic Water. Til en hyldeblomst Tonic Water, på den anden side, kombinere snarere en blomstret gin. Når du køber gin, skal du sørge for, at smagene ender med at harmonere med hinanden, når du vil tilberede en gin og tonic.

Hvor mange procent har gin?

For at gin kan hedde gin skal den have et minimum alkohol indhold på 37,5 %. Du kan dog også købe gin, der har et alkohol indhold på knap 67 %. Ud over det vil du næppe kunne finde en gin på markedet.

Hvilken gin er god og billig?

Er du på udkig efter en god og samtidig billig gin, kan vi anbefale London Dry Gins fra Tanqueray, Bulldog eller Bombay Sapphire. Vores kunder vurderer disse som meget aromatiske og friske med et meget godt forhold mellem pris og ydelse. Når du køber gin, er du også velkommen til at kigge vores aktuelle gintilbud igennem for gode kup.